Alkmaar – De zaterdag van het Culinair Plaza wordt verrijkt met een amusetoer langs alle deelnemende restaurants aan het evenement. Middels een strippenkaart maken bezoekers op een smakelijke wijze kennis met de culinaire vermogens en verrassingen op het Waagplein zelf. Daarnaast maakt ook een écht Alkmaars product zijn rentree op het evenement: kaas. Restaurant De Fransman staat voor het eerst op het evenement en pakt logischerwijs uit met zijn kaasfondue-specialiteit.

Vincent de Rie, verantwoordelijke voor de restaurants, is blij met de vernieuwing. ,,De bezoeker verlangt niet alleen nieuwe gezichten op evenement zoals club restaurant Rivers en Melange 7, maar wil ook meer verrassing en diversiteit. Het verloop gaf ons de kans om hier een gewenste invulling aan te geven.” Ook dit jaar gaan de restaurants onderling strijden om de Culinaire Award. Wie wordt de opvolger van restaurant VITO of zorgen Antonio en zijn crew voor een prolongatie van hun succes?

Zaterdagse amusetour
De amusetour is alleen beschikbaar op de zaterdag van het culinaire evenement. Bezoekers moeten voor 17.00 uur het Waagplein betreden, de entree is inbegrepen in de tour. Bij de kassa ontvangt men de strippenkaart, waarna de culinaire rondreis kan beginnen. De amusetour is alleen geldig op zaterdag. Een entreekaart met amusetour kost 43,50 euro.

Nieuwe restaurants strijden mee om Culinaire Award

Wie pakt de Culinaire Award?
De verwachting is dat er dit jaar nog verder wordt doorgepakt om de award in de wacht te slepen. Tijdens en voorafgaand aan het Plaza wordt er beoordeelt hoe de restaurants hun dagelijkse uitstraling vertalen naar de presentatie op het Culinair Plaza. De uitstraling, het materiaal, maar natuurlijk ook de gastvrijheid en logischerwijs de gerechten worden beoordeeld door Hans Schouten (Horizon College), Frans Tauber (Interieurarchitect) en Michael Bunink (Trainmark). Restaurant Steak, De Kleine Waarheid, Stroming en Mocchi Alkmaar weten dat de messen letterlijk en figuurlijk worden geslepen, VITO is gewaarschuwd.

Kaartvoorverkoop
Entreekaarten worden in de voorverkoop verkocht vanaf 5,50 euro. Dit is de entree voor de zaterdag. Vrijdags 7,50 euro en zondags 6,50 euro gelden andere entreeprijzen in de voorverkoop. De bezoeker ontvangt hiervoor een dag lang toegang tot het lekkerste evenement van Alkmaar. Bij de kassa op het plein zijn de muntjes te koop waarmee bezoekers bij de deelnemende restaurants kunnen betalen. Via de voorverkoop zijn er ook weekendkaarten te bestellen voor 18,50 euro.

Openingstijden
Het culinaire evenement vindt dit jaar plaats van vrijdag 11 september tot en met zondag 13 september. Het Plaza is op vrijdag geopend van 18.00 tot 23.30 uur; zaterdag van 15.30 tot 23.30 uur en zondag van 14.00 tot 23.00 uur. Alle opbrengsten van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza zijn bestemd voor zes goede doelen in de regio.

 

Foto: Entwined.nl