Nh1816-ACP-2015-zondag-cheque

Alkmaar – De zon scheen volop tijdens het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza met prachtig weer, drie dagen een sfeervol en drukbezocht Waagplein, succesvolle optredens, een zeer geslaagde online veiling via BVA Auctions, met Vito als terechte winnaar van de Culinaire Award voor de tweede maal op rij en uiteindelijk een bedrag van € 54.000,00 voor de zeven goede doelen. De lat voor de 25ste editie van volgend jaar is door de JCI Alkmaar, organisator van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza, hoog gelegd.

Vrijdagavond overhandigde Lex Verëll, CEO bij Nh1816, een cheque van € 10.000 aan de Mytylschool Bergen voor het racerunner project en een cheque van € 5.000 aan Stichting Achter de Duinen voor de zorg aan zes jongeren met een meervoudige beperking. Stichting Bureau Sterrenstof kreeg zaterdagavond eveneens een cheque van € 10.000 overhandigd voor hun kinderboek die de belevingswereld van (chronisch) zieke kinderen begrijpelijker maakt. Ook Stichting een Betere Start werd zaterdagavond gefêteerd met een cheque van € 4.000 voor hun project om in Oeganda de hoge moeder en kindersterfte terug te dringen.

Online veiling zorgt voor extra feestelijk tintje
De online veiling van gedoneerde kavels via BVA Auctions werd een groot succes, waardoor er zondag een extra goed doel kenbaar kon worden gemaakt: het Rode Kruis Alkmaar. Met het oog op de vluchtelingen problematiek in Europa ontving zij een donatie van € 5.000. Een extra feestelijk tintje boven op de cheques voor Stichting Ons Huis en Klas op Wielen Alkmaar. Zij kregen beide een cheque van € 10.000 voor respectievelijk hun opvangadres voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en de herinrichting van twee lokalen van het oude Clusius gebouw voor een VMBO opleiding voor meervoudig gehandicapten.

Nh1816-ACP-2015-Vito

Culinaire Award weer voor Vito
De winst was niet vanzelfsprekend met een niet unaniem jury-oordeel. Een jury die dit jaar uitgebreid was met de ‘Mistery Chef’ Menno Vanwersch, welke zeer onder de indruk was van de culinaire hoogstanden van Steak en Stroming. Bijgestaan door Hans Schouten die de amuse van Stroming het meest waardeerde. Naast het culinaire gehalte geldt ook de uitstraling. Frans Tauber stipte de vernieuwende uitstraling van Melange 7 aan en het totale beeld wat Rivers neer had gezet. Het team van Trainmark keek overal naar de service en uitstraling van de medewerkers en lette ook op de gastblijheid richting de in grote getallen aanwezigen gasten. Het totale plaatje gaf uiteindelijk de doorslag, waarbij het Vito wederom was gelukt om op alle fronten heel goed en daarmee over het totaal, het beste te scoren. De tent was zodanig sfeervol en slim ingericht dat hij het hele weekend zeer uitnodigend was voor de vele gasten die het kwamen bezoeken. Daarbij maakte het hoogstaande Italiaanse culinaire niveau, de passie en bevlogenheid uiteindelijk een winnende combinatie. Voor de tweede maal in successie.