Alkmaar – ‘De beste zangeres van Nederland’ Berget Lewis is op vrijdagavond de eerste hoofdact in het uitgebreide entertainmentprogramma van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza. Een van Nederlands grootste chansonniers betreedt zaterdag het podium. Rob de Nijs is meer dan een halve eeuw zanger. En met haar waanzinnige stem komt zondag Shirma Rouse het culinaire evenement van een ‘soul-toetje’ voorzien.

Berget Lewis werd in 2012 unaniem verkozen tot winnares van het TV- show ‘De Beste Zangers Van Nederland’. Met een start als zangeres in een kerkkoor en de Gospel Train was haar recente rol als Maria in ‘The Passion’ eigenlijk een logisch vervolg. Oud-inwoner van Alkmaar, Rob de Nijs, behoeft met een carrière als de zijne, eigenlijk geen nadere introductie. Hij zingt nog altijd zijn grote hits maar grijpt ook terug naar mooie albumtracks. Nog altijd pakt hij graag stevig uit, maar er is ook meer ruimte dan ooit voor kleine, akoestische arrangementen. Shirma Rouse werd bekend onder het grote publiek door haar deelname aan The Voice of Holland in 2013. Inmiddels heeft zij internationale bekendheid opgebouwd en heeft ze haar derde album gelanceerd.

De organisatoren van het Plaza zijn zeer verheugd deze top acts op het plein te mogen verwelkomen. „Artiesten van dit formaat zijn een waardevolle aanvulling op het culinaire evenement’’, aldus Plaza-voorzitter Bart Matthaei.

Swingend weekend
De hits ‘Malle Babbe’ en ‘Banger hart’ worden het weekend afgewisseld met emotionele ballads, dampende rock en soul stampers. Het zorgt voor een uiteenlopend muzikale omlijsting van hét Alkmaarse evenement waar ook de Earthquake Brassband, Quincy, Jill Helena, Tino Martin, Teuz en de coverbands Say Keys en Yoe Teek Mie In De Meeling staan geprogrammeerd. Het volledige entertainmentprogramma voor het weekend staat vermeld op de website van het Alkmaar Culinair Plaza, www.alkmaarculinairplaza.nl.

Kaartvoorverkoop
Entreekaarten worden in de voorverkoop verkocht vanaf 5,50 euro. Dit is de entree voor de zaterdag. Vrijdags 7,50 euro en zondags 6,50 euro gelden andere entreeprijzen in de voorverkoop. De bezoeker ontvangt hiervoor een dag lang toegang tot het lekkerste evenement van Alkmaar. Bij de kassa op het plein zijn de muntjes te koop waarmee bezoekers bij de deelnemende restaurants kunnen betalen. Via de voorverkoop zijn er ook weekendkaarten te bestellen voor 18,50 euro.

Openingstijden
Het culinaire evenement vindt dit jaar plaats van vrijdag 11 september tot en met zondag 13 september. Het Plaza is op vrijdag geopend van 18.00 tot 23.30 uur; zaterdag van 15.30 tot 23.30 uur en zondag van 14.00 tot 23.00 uur. Alle opbrengsten van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza zijn bestemd voor zes goede doelen in de regio.