Alkmaar – Donderdag 10 september wordt de veiling via Nederlands grootste veilingwebsite BVA Auctions geopend. Met zeer uiteenlopende kavels als reizen naar o.a. Berlijn, speelgoed, BarrelQ’s, bakfietsen, maatpakken, wedstrijdshirts en zakelijke diensten interessant voor heel Nederland. BVA Auctions doneert de veilingkosten, LeKo Expeditie vervoert alles gratis en daar bovenop zijn alle kavels gedoneerd door ondernemers en particulieren voor de veiling. Een online veiling waarbij de volledige opbrengst gaat naar de goede doelen van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza.

Vanaf zaterdag 05 september zijn de kavels te bezichtigen via www.bva-auctions. Om te bieden op de kavels dient een account te worden aangemaakt, waarna vanaf 10 september 17.00 uur biedingen kunnen worden geplaatst op de ruim 100 kavels. De veilingstukken sluiten uiterlijk zondag 13 september tijdens het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza.

Ruim 100 kavels: reizen, voetbalwedstrijden en –shirts, speelgoed, gadgets en kleding. Bied mee via BVA-Auctions.com

Uitdagend initiatief
Initiatiefnemer van de online veiling is Dolf Leegwater. Als mede-eigenaar van LeKo Expeditie en JCI Alkmaar-lid was een samenwerking met BVA Auctions logisch. Leegwater: ,,BVA Auctions was direct enthousiast, zij kwamen ook direct met kavelideeën en hebben geen restricties gesteld aan de hoogte van het bedrag of de waarde van de kavels.” Rob Meijer, Commercieel Directeur van BVA Auctions vult aan: ,,Wij werken graag transparant, ook bij dit soort bijzondere projecten. Vooraf is het duidelijk wat er geveild wordt, welke kosten daarbij komen en hoe de betaling en levering geschiedt. De veilingkosten, die uiteraard door de koper wel betaald worden, komen dus geheel ten goede aan de goede doelen.”

Wie wordt eigenaar van een gesigneerd, origineel shirt, van Messi?
,,Deze unieke online veiling biedt voor iedereen wat van zijn gading” ,aldus Sebastiaan Westmeijer, projectverantwoordelijke binnen de ACP-commissie. Speelgoed keukens, terras-heaters, kleding, zakelijke diensten, dagjes cabrio rijden, zeilen of varen, kaarten voor voetbalwedstrijden, uitjes en reizen, zonnepanelen, wijnen, kookworkshop, cabaretarrangementen, bakfiets, BarrelQ’s, (design)meubels, kunstwerken, gereedschappen en natuurlijk de nodige culinaire cheques.

Zes goede doelen
Het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza, georganiseerd door de JCI Alkmaar, ondersteunt dit jaar zes aansprekende projecten van evenzoveel goede doelen. Dit jaar staan Stichting Bureau Sterrenstof, Stichting Ons Huis, Klas op Wielen Alkmaar, Stichting ‘Achter de Duinen’, de Mytylschool Bergen en Stichting een Betere Start centraal.

Kaartvoorverkoop
Entreekaarten worden in de voorverkoop verkocht vanaf 5,50 euro. Dit is de entree voor de zaterdag. Vrijdags 7,50 euro en zondags 6,50 euro gelden andere entreeprijzen in de voorverkoop. De bezoeker ontvangt hiervoor een dag lang toegang tot het lekkerste evenement van Alkmaar. Bij de kassa op het plein zijn weekendkaarten voor 18,50 euro te verkrijgen en de muntjes te koop waarmee bezoekers bij de deelnemende restaurants kunnen betalen.

Openingstijden
Het culinaire evenement vindt dit jaar plaats van vrijdag 11 september tot en met zondag 13 september. Het Plaza is op vrijdag geopend van 18.00 tot 23.30 uur; zaterdag van 15.30 tot 23.30 uur en zondag van 14.00 tot 23.00 uur. Alle opbrengsten van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza zijn bestemd voor zes goede doelen in de regio.